Un Sí-Sí Infinit

11s2014

Fa dues Diades, fins i tot l’any passat, era molt difícil sortir al carrer l’11 de setembre a reivindicar drets socials per al poble de Catalunya. La gent ens deia: «avui no toca» «avui hem d’estar units» «primer la independència i després ja en parlarem». Hi ha moltes persones i interessos que ens ho segueixen dient però, avui, ens podem felicitar per haver col·locat sobre la taula la necessitat de treballar per a que el nou país sigui de i per a les majories; per haver obert esquerda en un procés sobiranista que Convergència i Unió havia pensat que es faria seu; i per haver deixat ben clar que no ens serveix qualsevol Catalunya independent.

Vivim temps d’incertesa i en les properes setmanes aquesta incertesa es farà més gran. S’acosta una més que probable prohibició del nostre dret a decidir per part del Tribunal Constitucional, una més que probable prohibició de la nostra llibertat per part del govern del Partit Popular i una més que probable retirada de promeses per part del govern de Convergència i Unió.

Front aquest triple No-No injust, antidemocràtic i covard, avui hem de seguir empenyent per un Sí-Sí infinit i més ferm que mai. Seguim empenyent per un Sí-Sí innegociable a votar el dia 9 de novembre, passi el que passi. Un Sí-Sí esperançador per emancipar-nos d’un govern espanyol i un règim que porten el franquisme i els silencis de la Transició al seu ADN; d’una monarquia corrupta, parasitària i decadent.

El nostre Sí-Sí, tanmateix, també ha de sonar ben alt per obtenir sobirania plena del poder financer del qual el Deutsche Bank n’és un clar representant. Sobirania plena dels lladres que parlen alemany, però també dels que estiuegen a la Cerdanya i seuen als palcs del Palau de la Música i a les tribunes del Barça. Un Sí-Sí a una forma de fer política i de governar transparents, democràtiques, des de i per a la ciutadania. Un Sí-Sí per aturar les retallades als nostres drets, al nostre futur, a les nostres vides. Un Sí-Sí de Sobirania Plena per als nostres cossos: per decidir si volem ser mares o no; per decidir com volem viure els nostres afectes i la nostra identitat. Un Sí-Sí per auditar el deute i deixar ben clar que no pensem pagar-lo. Un Sí-Sí per desterrar les lleis d’estrangeries i els CIEs; per declarar il·legals els desnonaments. Un Sí-Sí de complicitat i solidaritat amb els companys i companyes de més enllà de l’Ebre, de més enllà dels Pirineus, de més enllà del mar… que lluiten cada dia per un país, per una societat, per un món just i ple de llibertat. Un Sí-Sí a una República Catalana, però també a una Europa, i tot un planeta, del 99%.

Vivim temps d’incertesa i d’incertesa encara se n’acosta més. Però si una cosa hem de tenir clara és que avui, més que mai, és possible multiplicar el Sí-Sí valent i tombar els Sís a mitges o els No-Nos. Ara, més que mai, seguim treballant per un Procés Constituent de la gent. Sí que podem. I sí que ho farem.

Intervenció de Sandra Ezquerra a l’acte del Procés Constituent l’11 de setembre de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s