Com un mirall

Portada Marta

Un any després de la marxa de la Marta Boada. Traducció al castellà aquí

Fa poc algú em deia, Marta, que en certa manera costava mirar-te perquè eres com un mirall: un mirall de la immensa feina que sovint cal per llevar-se al matí i passejar-se per la vida amb un somriure a la cara; un mirall de les lluites que totes i tots lliurem per mantenir-nos de peu; un mirall del precari equilibri existent entre la nostra força i la nostra fragilitat; un mirall també, per què no dir-ho, de les nostres embogides vides plenes d’esprints i maratons, en les que no ens permetem aturar-nos per preguntar-nos, per dir-nos, per comprendre, com estem. Com estem; com hi som; com seguim.

Sospito que no sóc l’única que pensa, i que gairebé no s’atreveix a dir-ho en veu alta, que et vam fallar. Vam fallar en crear llocs on els somnis i la passió pel canvi se sostinguin en espais segurs i transparents. Vam fallar en posar-li música a les nostres accions, en somriure mentre asseguràvem que volíem transformar el món, en acompanyar-nos en els nostres dolors, les nostres fugides i en escoltar-nos quan intuíem que estàvem cansades.

Encara m’haig d’acostumar al teu cop de puny sobre la taula, Marta. Et recordo construint amb la paciència i decisió del talp que sap, que sempre ha sabut, que té raó. Et recordo cercant constantment el per què de tot plegat. Et recordo crescuda per la teva immensa dignitat aquella nit que vas rebre les hòsties i els insults dels mossos. Et recordo plena de certesa de que, sense cap tipus de dubte, acabarem guanyant.

Sé que no fa cap servei a ningú preguntar-me més què podria haver fet per aturar-te. En cert sentit és una manera de no deixar-te anar del tot. Només em queda, penso, em queda i ens queda, continuar la lluita. Continuar-la com si tu encara hi fossi, però encara més i millor. Continuar-la per què tu encara hi ets. I continuar-la perquè si algun dia t’hagués dit que volia llençar la tovallola tu, incrèdula, m’haguessis mirat i t’haguessis rigut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s