Sobre la invitació de la CGT a Carmen de Mairena a l’Hospital Clínic

La secció sindical de la CGT de l’Hospital Clínic ha organitzat demà al mateix hospital un acte amb Carmen de Mairena, número dos de la candidatura “Coordinadora Reusenca Independent” (CORI). Ignorant absolutament els detalls darrere l’organització de l’event, imagino que aquest està relacionat amb la campanya per a l’abstenció que la CGT està duent a terme en l’actual marc de campanya electoral al Parlament català. En paraules del mateix sindicat, la campanya proposa “que els treballadors i treballadores s’organitzin entorn organitzacions de base autogestionades per defensar realment els drets dels treballadors i treballadores i per a transformar la societat”. També segons el sindicat, “l’opció de la CGT front a les eleccions és lluny de ser una posició de “passotisme” i, ans al contrari, és una posició activa i amb una finalitat política de càstig al sistema parlamentari capitalista”.

Si bé personalment no comparteixo l’opció de l’abstenció (ni passiva ni activa) la respecto absolutament i, de fet, no és això el que em porta a escriure aquest text. Malgrat que el sindicat reivindica el caràcter polític de la seva opció i rebutja qualsevol acusació d’apatia o “passotisme”, no deixa de sorprendre que una de les seves seccions convidi a una candidata de la CORI que, d’altra banda, té entre les seves propostes polítiques més destacades, “vehicles oficials de color rosa amb tapisseria de pell de lleopard, que funcionin amb biodièsel. A qui no li agradi que agafi el transport públic”, “aparcaments i autopistes gratuïtes en temps de crisi” i, a Tarragona, “com que tenim tantes nuclears, petroquímiques i molins de vent, volem aconseguir que la llum sigui a meitat de preu, i pagar la gasolina sense IVA. I no és cap tonteria, perquè som la província on tenim més càncer d’Europa”.

Entenc la ironia darrere les propostes programàtiques de la CORI i entenc també que utilitzen l’absurd per posar de manifest les desigualtats existents. No estic d’acord amb l’estratègia però no sóc ningú per criticar-la. No obstant, ja que sembla ser que els companys i companyes de la CGT no han estat capaços d’abstenir-se (tal i com la seva campanya preconitza) de donar veu a cap de les opcions electorals, em pregunto per què, en tant que sindicat combatiu i anticapitalista, no han decidit organitzar un acte amb formacions que, en comptes de voler introduir cotxes oficials de color rosa apostin per la desaparició dels cotxes oficials i de la professionalització de la política; em pregunto per què la CGT no ha decidit donar suport, en comptes de a aparcaments i autopistes gratuïtes, a un model de desenvolupament compatible amb la defensa del mediambient i que passi per la creació d’una xarxa de transport públic sostenible, de qualitat i gratuït; em pregunto per què la CGT, en comptes de donar suport a la reducció del preu de l’electricitat dels tarragonins per compensar-los de la concentració de plantes nuclear i petroquímiques en el seu territori, no ha apostat per convidar algú que parli de l’expropiació del sector energètic i per la creació d’una xarxa energètica veritablement ecològica, local i fora de l’abast de les multinacionals.

D’altra banda, em sembla particularment preocupant que un sindicat com la CGT convidi en el dia internacional contra les violències de gènere i contra les dones (o en qualsevol altre dia de l’any), una candidata electoral que l’any 2006 va estar involucrada i detinguda en una operació policial contra una xarxa internacional de prostitució. En aquell moment es va tractar de la xarxa de prostitució més important a l’Estat espanyol i una de les més importants a Europa i els imputats i imputades varen ser acusats d’obligar a dones d’origen immigrant en situació irregular, algunes d’elles menors, a prostituir-se, de proxenetisme i de falsificació de documents entre d’altres delictes. Dit això, em pregunto si els companys i companyes aniran demà dijous, després d’haver escoltat a la candidata de la CORI, a la manifestació convocada pel moviment feminista a les set de la tarda per protestar contra les violències, tant individuals com estructurals, que les dones arreu del món continuem patint només pel fet de ser dones. Em pregunto si realment pensen que la seva politiquíssima i radicalíssima decisió de boicotejar el sistema electoral és compatible amb la seva visibilització d’opcions i persones implicades en casos d’explotació sexual de dones menors i d’origen immigrant, les quals, al cap i a la fi, i independentment de la postura de cadascú de nosaltres respecte a la prostitució, són part del conjunt de la classe treballadora a la que el sindicat fa una crida a organitzar-se en organitzacions de base auto-gestionades per poder així canviar la societat.

Em pregunto si la societat es canvia obviant històries com aquesta. I em pregunto també com això no és passotisme o, pitjor encara, d’un cinisme realment pervers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s