La lluita de les dones pels seus drets en temps de crisi, a debat

mujer-ia“Dona i drets al segle XXI. La lluita continua” ha estat una xerrada organitzada pels Amics de les Arts, on també s’ha qüestionat si les lleis actuals protegeixen suficientment la igualtat de la dona o si són efectives les polítiques de gènere.

terrassadigital.cat La lluita de la dona per la igualtat en un context de crisi o com la dona pateix més la crisi que no pas els homes han estat algunes de les principals reflexions en la taula rodona sobre la “Dona i drets al segle XXI. La lluita continua”, que aquest dimecres al vespre s’ha fet als Amics de les Arts.

Als problemes habituals de desigualtat de la dona en el món laboral, en els salaris, en les prestacions o en la desocupació, s’hi ha de sumar l’actual crisi financera mundial que aguditza aquestes diferències i augmenta la discriminació. Així s’ha exposat en la xerrada organitzada pel Grup d’Opinió de l’entitat del carrer del Teatre i que forma part d’un cicle de debats que ressalta l’esperit crític sobre diferents temes d’actualitat.

Per a Sandra Ezquerra, sociòloga del RG-EA (Revolta global – Esquerra anticapitalista): “Si bé és cert que la distància entre la taxa d’atur masculina i femenina s’està escurçant, les dones segueixen en una situació de precarietat laboral, amb problemes de subocupació, de temporalitat dels contractes, de contractes parcials que segueixen tenint una major incidència en les dones que no pas en els homes, i és un problema de fons, de com el capitalisme històricament ha afectat més a les dones. I en el context de crisi actual aquests efectes nocius s’aguditzen.”

Segons Fabiola Gil, regidora de Promoció de la Dona: “La gent s’escandalitza de les xifres de l’atur masculí però les dones venim patint d’una forma estructural durant molt de temps i per tant cal continuar lluitant i combatent per una societat de tothom, d’homes i de dones.”

Les especialistes que han pres part en el debat també han tractat l’aspecte legal, o de si les lleis actuals protegeixen suficientment la igualtat de la dona, o de si són efectives les polítiques de gènere que es fan des de les diverses administracions per disminuir les desigualtats entre sexes. Unes opinions que més tard s’han obert a la participació dels assistents per constatar que, en aquest segle, la lluita de la dona per a la igualtat d’oportunitats continua.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s